ONZE GESCHIEDENIS

Begonnen in 1997 als een bescheiden éénmanszaak, heeft M&C Cleaning een opmerkelijke reis doorgemaakt. Na de overname van de ruimingen van B&P Sobry, voorheen bekend als Janssens Cleaning, ontstond M&C. Onze eerste vrachtwagen, een tweedehands aankoop, werd verkregen van De Bree NV. Deze vrachtwagen symboliseerde onze eerste stap in de industrie en hielp ons om onze dienstverlening te starten met de middelen die we nodig hadden.

In 2020, de oprichting van de vennootschap; en in 2023, een nieuw hoofdstuk met de overname door De Bree Solutions NV. Onze reis van groei en succes is een getuigenis van ons streven naar excellentie!

De Bree Solutions is in de jaren 70 van de vorige eeuw opgericht als een klein familiebedrijf. Een tiental jaar later werd het bedrijf omgedoopt tot Cleaning De Bree. Oorspronkelijk ledigde het toenmalige familiebedrijf vooral septische putten en spitste het zich toe op afvalinzameling. In de loop der jaren hebben we onze activiteiten uitgebreid en intussen is De Bree Solutions actief in industriële reiniging, groenverwerking, grondreinigingbodemsaneringafvalbeheerwaterzuivering en rioolrenovatie en hebben we onze eigen definitieve opslagplaats en tijdelijke opslagplaatsen voor grondoverschotten (DOP en TOP’s). Ook voor dringende interventies bij milieu-incidenten kunt u bij ons terecht. 

Image
Image

Vanaf het jaar 2000 groeide De Bree Solutions fors. Door veranderingen in de milieuwetgeving en op vraag van het management investeerden we in nieuwe recyclagetechnologieën. Zo bouwden we op onze site in Maldegem een grondreinigingscentrum en een waterzuiveringsinstallatie en openden we maar liefst drie nieuwe vestigingen: in Oostende, in Eke en in Schoondijke (NL). Op onze sites verwerken we onder andere grote hoeveelheden afval tot nuttige grondstoffen. Enkele jaren geleden richtte De Bree Solutions ook een zusterbedrijf op in Frankrijk onder de naam De Brée Environnement SARL.

Door de toename van onze activiteiten dekte het woord ‘cleaning’ de lading niet meer. Daarom veranderde Cleaning De Bree in 2005 zijn naam in De Bree Solutions. De term 'solutions' verwijst naar de talrijke oplossingen die wij onze klanten aanbieden.

Ook na de naamsverandering bleef De Bree Solutions groeien. Zo bouwden we in 2012 een definitieve opslagplaats in Kortemark om niet-verontreinigde grondoverschotten op te slaan. Daarnaast investeerden we opnieuw in modernere technieken. Zo vernieuwden we de stappen van de biologische en fysico-chemische waterzuivering in onze waterzuiveringsinstallatie. Daardoor kunnen we afvalwater en vloeibare slib die moeilijker te verwerken zijn beter zuiveren. Het gerecycleerde water hergebruiken we in al onze reinigingsprocessen.

Tot slot verkende De Bree Solutions in 2020 nieuwe horizonten in Wallonië door een vestiging te openen in Moeskroen. De site dient als uitvalsbasis voor de diensten industriële reiniging en rioolrenovatie.

Het imago van De Bree Solutions? Een betrouwbare partner met een pur sang kmo-mentaliteit. U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. Zijn uw leidingen beschadigd? Heeft u een verontreinigde bodem? Of is uw afvoer verstopt? Wij lossen het voor u op!